Przygotowania do konkursu
Już po konkursie więc możemy uchylić rąbka tajemnicy. Uczniowie przygotowali przystawkę: humus z fasoli Jaś z suszonymi pomidorami oraz prażonymi orzechami włoskimi, zawinięty w zielonego ogórka, podany z pianą z buraka i grillowaną bagietką. Danie główne: schab z dzika w panierce z ziół podany na puree z selera i gruszki z czerwoną kapustą oraz ziemniakami opalanymi w sianie i aromatycznym sosem grzybowym. Nie udało by się nam stworzyć tak wykwintnego dania gdyby nie pomoc doświadczonego szefa kuchni – Pana Michała Bekisza . Odwiedziliśmy restaurację Grandepapa, w której wspólnie pracowaliśmy nad konkursowym daniem. Było to wspaniałe doświadczenie dla nas wszystkich. Dziękujemy za cenne rady i możliwość obserwacji. To dzięki tak otwartym ludziom pogłębiamy swoje zainteresowania i zdobywamy wiedzę by stawać się coraz lepszymi. Mamy nadzieję, że już nie długo spotkamy się u nas w szkole by wspólnie stworzyć coś pysznego. DZIĘKUJEMY ;)